Theaters provincie Limburg


Op zoek naar een theater of theatervoorstelling in Limburg? Dan zit u hier goed! Limburg is de provincie waar verschillende theaters gevestigd zijn. Het aanbod van deze theaters doet zeker niet onder voor die van de theaters in bijvoorbeeld de Randstad!

De theaters in Limburg hebben een programmering om trots op te zijn en bieden voor iedereen een gezellig en cultureel avondje uit. In hoofdstad Maastricht vindt u bijvoorbeeld het bekende Theater aan het Vrijthof.

Bekijk alle theaters in Limburg

 

Hier kunt u terecht voor nationaal en internationaal toneel, muziektheater, dans, musical, cabaret en nog veel meer. Er zijn drie zalen waarvan de grootste een capaciteit heeft van wel 900 zitplaatsen! De kleinere zaal biedt ruimte aan 110 personen en de derde zaal is heel geschikt voor onder andere vergaderingen en luxe diners. Ook in de steden Geleen en bijvoorbeeld Heerlen vindt u theaters. Parkstad Limburg Theaters vindt u in Heerlen. Dit theaters programmeert jaarlijks een breed aanbod, verspreid over wel vijf theaterzalen. Er is veel aandacht voor (pop)muziek. De capaciteit van de zalen varieert van 150 tot wel 1350 personen.

Theaters in de rest van de provincie Limburg

Een heel bijzonder theaters is Openluchttheater Valkenburg. Zoals de naam al zegt vindt u dit theater in de open lucht. Het ligt op een prachtig plekje op de Cauberg en het wordt voornamelijk gebruikt voor verschillende zomervoorstellingen. Denk aan popfestivals en toneelstukken, maar ook aan musicals, opera’s en voorstellingen voor kinderen. Er is voor ieder wat wils en er is een fanatische sfeer.

In Tegelen vindt u ook een openluchttheater, u vindt hier theater De Doolhof. U vindt dit theater in een groen park en het beschikt over een overdekte tribune voor ruim 3500 bezoekers. Naast de openluchttheaters zijn er natuurlijk nog veel meer ‘gewone’ theaters in Limburg te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld nog Theater Landgraaf, het Munttheater in Weert en theater De Garage in Venlo.